Åpningstider

Kontoret er åpent

09.00-15.00 mandag til fredag

 

Telefonen er betjent 

08.00-16.00 mandag til fredag

Tlf. 32 75 59 59

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vellykket satsing på ny bruktbutikk og senter

10. august i fjor åpnet bruktbutikken Føniks i nye lokaler i Stasjonsgata i Hokksund. Det har vist seg å være en riktig satsing og i dag ble både butikk og de øvrige tiltakene i regi av Kirkens Sosialtjeneste offisielt åpnet.

Vellykket satsing på ny bruktbutikk og senterOrdfører Ann Sire Fjerdingstad klipper snora og markerer senteret for offisielt åpnet sammen med leder Trond Morlandstø.For de fleste av oss er Føniks en bruktbutikk i en ellers så travel handlegate. For de ansatte er det en jobb, arbeidstrening og ikke minst et sosialt samlingspunkt i hverdagen. En hverdag som for enkelte ikke har vært for lett og ofte preget av rus.

I dag kunne ordfører Ann Sire Fjerdingstad klippe den røde snora. Hun uttrykte glede over det gode samarbeidet kommunen har med Kirkens Sosialtjeneste i Øvre Eiker.

- Butikken har fått en total makeover og her er det mulig å gjøre et skikkelig kupp, sa ordføreren og understreket at det var prisen hun snakket om.

- Tjenestene i dette huset er et viktig tilskudd på ettervern og rehabilitering av rusmisbrukere. Det er også blitt vanskeligere å komme inn i arbeidslivet for mange grupper og arbeidstrening er derfor stadig viktigere, sa hun.

Ordføreren berømmet også Kirkens Sosialtjeneste for de andre oppgavene de utfører i kommunen. Her tenkte hun på bistand til containerparken i sentrum, tilrettelegging ved skøytebanen og en rekke andre oppgaver.

Vel fem år i Hokksund
Kirkens Sosialtjeneste har vært nesten fem og et halvt år i Hokksund. Leder for virksomheten, Ingunn Aune Hennum, kunne under åpningen i dag fortelle om mange flinke mennesker som står på sent og tidlig, til tross for at livet ikke alltid har vært like enkelt.

- Vi har opplevd en stor økning i omsetningen i butikken. Vi har fått et fint ettervernsenter og fire nye leiligheter i det samme bygget. Senteret hadde ca. 3.500 treff eller besøk i fjor. Det er 29 kvinner og 26 menn som bruker oss jevnlig, og vi har en kjernegruppe på 38 som er her mer eller mindre fast, sa hun.

Kirkens Sosialtjeneste eier Stasjonsgata 10-12 sammen med Eiker Eiendomsutvikling med en halvpart hver. Det er opprettet et eget as for å drifte bygningen, som ble totalrestaurert for nesten 12 mill. kroner. Inkludert kjøpesummen for det gamle bygget er det investert 15 mill. kroner uten at det har tappet kommunens kasse på noen måte.

Det er nå planer om å bygge ut flere leiligheter i bakgården til butikken og den saken ligger nå til behandling i kommunen.

Satsingen i Øvre Eiker er blitt et forbilde for lignende sentre over hele landet. - Dette er et tydelig samarbeidsprosjekt med godt samspill mellom de ulike aktørene i kommunen. Dette har gitt rom for innsikt og uvikling hos brukerne våre, sa seksjonssjef i Kirkens Sosialtjeneste, Ruth Ingrid Ulsteinbøe.

For de såkalte «brukerne» betydde dagen mye. To av dem fortalte om sin opplevelse av tilbudet i Hokksund. For Lilli Stengrimsen Larsen og Ina Michelle Blyverket er det ikke i tvil om at tilbudet på senteret er av stor betydning. De har fått hverdagen totalt snudd om til det positive etter at de kom inn her.Etter at bruktbutikken Føniks flyttet fra Bruhjørnet til Stasjonsgata har omsetning økt radikalt. Her er det også mulighet for å gjøre små «kupp» i form av gode kjøp.


Tilbake Tilbake     Tips en vennTips en venn
 
Design by InBusiness | Powered by i-tools.no